Aangesloten bijContact

Renkensmakelaardij
JSM Renkens
Makelaar / Taxateur
Tel. +31(0)45 5463134
O.L. Vrouwestraat 22
6461 BR Kerkrade
info@renkensmakelaardij.nl

  Aankoop makelaar


Jos Renkens, gecertificeerd makelaar/taxateur heeft zich gespecialiseerd in taxaties en aankoop begeleiding:
Zijn motto luidt: Een aankoopmakelaar verdient zich zelf terug !!  
    
Aankoop
Ons motto; Een aankoopmakelaar verdient zich zelf terug.
Ons vast tarief is  € 750,-  (dit is incl. alle kosten voor een volledige begeleiding).
Een huis kopen is eigenlijk niet zo moeilijk. Je gaat een paar te koop staande woningen bekijken, kiest de beste er uit en doet een bod. Als het meezit komt er de goede prijs en levertijd uit en...klaar is Kees. Maar hoe vaak komt het voor dat men zich naderhand afvraagt of men niet te veel betaalt heeft of dat het vrije uitzicht plotseling wordt veranderd of dat er toch "verborgen" gebreken blijken te zitten!
Verborgen gebreken zie je in eerste instantie niet, deze komen meestal naderhand aan het licht. Een belangrijk punt is dat de verkoper gevraagd wordt naar eventuele gebreken.  

Met een Aankoopmakelaar verkleint u deze kans aanzienlijk.
Een eigen makelaar inschakelen kost vaak veel geld en een ander vooroordeel is dat makelaars twee petten op hebben. De ene keer de pet voor de verkoper en de andere keer de pet van de koper, wat Renkens makelaardij betreft kan dit goed samen gaan, behalve als het natuurlijk hetzelfde huis betreft, immers een gecertificeerd makelaar is altijd bij een branche vereniging aangesloten dat kan het NVM, VBO of Vastgoed PRO zijn. Dit betekent dat deze makelaar ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering moet hebben en via de branchevereniging kun je altijd bij de geschillen commissie terecht.
Let dus goed op of een makelaar aangesloten is bij een branche vereniging.
Renkens Makelaardij & Taxaties is aangesloten bij de branchevereniging Vast Goed PRO dit geeft altijd zekerheid voor de klant. Wat ons motto betreft een aankoopmakelaar moet voor u per saldo geld opleveren.

Stappenplan en zoeken
Als je besluit om met Makelaar Jos Renkens in zee te gaan krijg je op maat gesneden informatie over
de procedure die we samen afspreken. We zetten dat ook gewoon op papier in een "stappenplan" .
Geen dikke opdrachtbevestigingen met kleine lettertjes en ingewikkelde voorwaarden, maar een concreet en helder stappenplan met een afgesproken tarief. En geen verrassingen achteraf ! !

Nadat we via de mail of telefoon het eerste contact hebben gelegd gaan we aan de slag.
Je bepaalt zelf de eerste globale voorkeur van woningen in de stad of het dorp van je keuze en geeft deze eerste selectie door aan Makelaar Jos Renkens. Op basis van woonwensen,gezinsgrootte en financiële mogelijkheden wordt er gekeken naar mogelijke alternatieven.
We maken een keuze van de woningen die de moeite waard lijken om te gaan bekijken en proberen een dagdeel in te plannen voor de bezichtiging(en).
Niet meer dan drie achter elkaar, want anders hou je het overzicht niet.

Bezichtigen en kiezen
We gaan de woning(en) bekijken en bespreken de resultaten van onze bevindingen.
Een eerste waardebepaling (taxatie) door Makelaar Jos Renkens komt dan ter sprake en de haalbaarheid van de wensen wordt ernaast gelegd.

Maar soms blijken de woningen na bezichtiging tegen te vallen, als geen van de woningen aan de wensen voldoet gaan we het opnieuw proberen en maken een nieuwe selectie.  Als er wel een geschikte woning is gevonden gaan we, eventueel na een nachtje slapen of wakker liggen, onderhandelen met de verkoper of diens makelaar. Ook een indicatie van bouwkundige kwaliteit, met eventueel een keuring, onderzoek van het bestemmingsplan en de kadastergegevens worden meegenomen. Met de klant wordt elke stap besproken, er wordt niets gedaan zonder voorafgaand overleg en alle gesprekken en de resultaten daarvan worden doorgegeven per mail (bij voorkeur) of via de  telefoon.
 
Onderhandelen en kopen
De ervaring leert dat het traject van onderhandeling voor veel mensen heel spannend is.
Daarom is Makelaar Renkens maar liefst zes dagen per week tussen 10 uur 's morgens en 10 uur 's avonds bereikbaar. Op die manier probeert hij de vaart erin te houden zodat je niet eindeloos in afwachting blijft van het volgende bericht. Als de onderhandelingen zijn afgerond is de koopovereenkomst in beginsel rond.
Het koopcontract wordt opgemaakt, gecontroleerd, zo nodig gecorrigeerd en pas getekend als alles volgens de gemaakte afspraken is vastgelegd. Makelaar Jos Renkens blijft actief begeleiden, desgewenst tot en met de inspectie van het pand op de datum van aanvaarding en levering bij de notaris.
Makelaar Jos Renkens blijft alert  tot dat alles in orde is !
 
Het werkgebied van Renkens Makelaardij & Taxaties
Voor alle aankoopdiensten, taxaties en adviesdiensten werkt Makelaar Jos Renkens door heel zuid Limburg.
 
Glasheldere aankoopkosten
De bemiddeling bij aankoop door Makelaar Jos Renkens is een uitgekiend proces dat bestaat bij de gratie van een goede samenwerking tussen u en makelaar Jos Renkens. We werken met een op uw /  jouw  maat gesneden stappenplan dat leidt tot een tevreden woning koper en een even tevreden makelaar.